Sunday, 28 October 2012

dia bestfriend sy paling awesome ^^v

sedarkah dikau, permulaan perkenalan kita amat kalot, pasti rakan rakan kita mengandaikan aku sebagai perempuan yang kasar hingga sanggup melemparkan kata kata yang tak sepatutnya dilemparkan seorg perempuan terhadap kau. sebulan kita pantang berjumpa pasti akan bertengkar, pasti ada yang tak kena, sampai ada rakan rakan yang sanggup berkata seperti ini (bergaduh la korang, tgu satu hari nanti mesti jatuh sayang) benda tu tak mungkin akan berlaku. sampai la satu hari aku rasa teramat penat, sedih dan tension disebabkan ACC, aku terima mesg yg mengatakan kau berterima kasih kerana memberitahu informasi yang sering dipandang ringan oleh diri kau sendiri. pada saat dan ketika itu terdetik dalam hatiku nak minta maaf, sebab seharian tak bergaduh dan bertegor sapa dengan kau, sampai ada rakan mu yang berkata padamu (minta la maaf, jgn sampai nt kau rindu tatau sapa yang nak begaduh dengan kau hari2 mcm dia) 


haha yeah kau lah sahabat baik  aku yang sering buat aku marah, sakit hati dan menangis, semua sebab kau, 
start dari haritu , kau lah yang menjaga aku, dari segi pemakanan sampai semuanya kau yang akan bagi arahan ( MAKAN ikut masa, nanti perut tuh sakit lagi, PAKAI BAJU TEBAL, hang tu dah la tak boleh kene angin malam, BAWAK PAYUNG, hang tu cepat kene demam even setitik hujan yang kene kan hang kompem hang demam terok, UBAT SENTIASA DALAM BEG, hah kalau hang tetinggal ubat tu siap hang) kadang kadang aku cakap kau kuat membebel, kompem kau akan tarik muka, SENTAP dengan aku, HAHA aku pelik kenapa dengan kau aku rase biasa je, seronok sangat sangat. bler begaduh teruk dengan kau, aku yang paling sakit, aku buntu nak buat apa, yerlah dulu pernah sekali kita begaduh, jenuh aku nak pujuk sampai kau bg satu amaran (IGT SAL SEKALI AKU BENCI SESEORANG SAMPAI BILA2 AKU TAKKAN BETEGOR DENGAN ORG TU EVEN KAU DENGAN AKU AKAN BERJUMPA SELAMA 3THUN) dari situ aku tersedar yang aku takkan pernah cuba wat kau benci aku. aku takut sgt2 wat kau marah, ntah la mebi aku takut tada org yang nak jage aku , caring pasal aku, sayang aku mcm kau buat kot.

baru baru ni buat kali kedua kita bergaduh, hemm aku just cakap mcm ni (TOLONG JGN CAKAP PAPE , AKU TANAK DENGAR ) kau terus jalan laju tinggalkan aku sorg2 kat belakang, sedangkan kwn2 lain ada, jln bedua2, aku sorg2 lepas kau tinggalkan, kau tau tak mcmana aku rasa mase tu, kolam mata aku dah berair, aku tahan dari mengalir, Allah je tau ape aku rase, semua kwn2 kita rase pelik, sampai ada yg cakap (KORANG BEDUA NI ADA PAPE KE ? KENAPA DIA MCM TU DENGAN SAL  ? KENAPA SAL KENE TINGGAL SORG2 KAT BELAKANG ) ada pulak 2 org laki yg lalu time tu, pandg kau then pandg pelik kat aku then aku ada dengar sayup2 je suare dorg (DIA NI KENE TINGGAL KE ? ) time tu memg dah mengalir air mata aku, YA ALLAH, knp aku kena mcm ni ? penat aku jerit nama kau kat blkg, tp kau laju je, sampai kat PI, kau masok lama, aku kuatkan hati tebalkan muka depan kwn2 kata nak tgu kau sebb nak pujuk kau, time tu ofkos dorg dah pikir lain, bler kau keluar je aku terus tanya, tp kau mcm nak tanak je jawab, aku malas nak layan, penat tau, last2 aku jalan terus tak bepaling pun dekat kau, sakit hati dengan kau, menangis aku nak pikir mcmana nak setelkan semua ni, hemmm tambah2 lg time tu kau tga tak sihat. tp aku tepis semua ego aku sebab nak pujuk kau, aku kol ko off fone, aku niat dlm hati kalo 3 kali aku kol ko tak ankat memg soryy lah, hmm last2 kau ankat jugak call tu, mase aku ckp aku tahan esakan aku takut kau dengar, bile aku tanya knp aku ask tgk ko salu sakit je ? kau ckp kau ada janting belubang, time tu terkejot aku, tp kau kata kau main2 je, ase nak nangis je, sakit hati dgn kau buat main2 dengan aku.

ada jugak classmate classmate kita BUSYBODY, hmm sampai nak siasat segala bagai, hmm perlu ke masalah nye ? sampai kwn baik aku jadi mangsa, apa salah nye korang tanye je kat kitorang sendiri kan senang, mula mula aku dangan kau jumpa lepas kelas, nak p library pun senyap senyap tade sapa yang tau, start je ada spy yang nak siasat, aku terus terpikir, esok kita wat plan gilaa, dorang kata nak wat kontroversi rite ? hah tak payah bia kitorg yang buat sendiri, start haritu nak p mkn sama2 jalan depan classmate, hah kan tediam korg ! HAHA jgn pandg rendah kat ktorg, tp sampai sekrg korg still pikir kami ni COUPLE kan, tak lahh dia lah BESTFRIEND FOREVER EVER, dialah jugak ABANG saya, tak lebih sebab aku memang tade rasa pape pun. maybe kisah silam aku yang menyakitkan hati buat aku tersedar bahawa persahabatan lebih penting dari percintaan. sekarang dialah yang jaga aku bila mama dengan abah jauh dari aku, dia jugak lah yg akan bimbing aku dalam pelajaran. ALHAMDULILLAH, bersyukur sgt dapat seorang kawan dan abang yang sangat memahami macam dia ni. THANK YOU SO MUCH :)

ni antara kata kata yang dia bagi kat aku, :)

be good younger sister
don't too harsh to your bro or he'll sad
don't too mad to him or he'll cry
n don't always cry bcoz of him or he'll left
coz he love u

my love is as many as d stars, 
as vast as d earth n universe, 
as continous as d flowing water n as hot as d shine of d sun. ^^v

dan ni kata kata untuk org org yg suka salah faham tentang kami, :D

lelaki dgn perempuan rapat rapat, manja manja, gelak sama sama, jgn sangka mereka couple. kdg2 mereka hanyalah bestfriend forever ever ^^v

Bestfriend yg awesome - marah kita mcm ayah, ambil berat kita mcm ibu, lindungi kita mcm abang dan sayang kita mcm kakak . :P


` THE END`