Thursday, 30 June 2011

M E N A N G I S L A G I :(

sedetik demi sedetik aku lalui hidup ak sebagai seorang insan yang sederhana. ak tak mampu nak laku kan sesempurna rakan-rakan ku yang berada di sekeliling ku. sedih bler mengenang kan nasib badan. kenapa aku harus tempuhi semua ini? namun ak mengerti bahawa semua ini adalah antara ujian hidup sebagai seorang makhluk ALLAH. ak memang tidak begitu yakin jika harus mengatasi semua ini seorang diri sahaja. ak amat memerlukan rakan-rakan dan org yg ku sayangi sentiasa berada disampingku tidak kira ape jua keadaan. hemm sebagai pendorong aku untuk terus kuat mengatasi semua ini. sekali lagi aku mengalirkan airmata apabila tersedar daripada tidor ku. ego menyuruh ak utk terus melupakan dia. kerana dia mungkin tidak akan mempedulikan ak lagi dah. ak igt mengangap waktu2 indah bersama dia sebagai kenangan yang manis dalam hidup ku. dengan yang lain-lain jugak. hemm ego kate tidak tp bila je ak bangun baru ak tahu ak rindukan die. hemm airmata terus mngalir tanpa henti. wahh rindunye ak. hemm

~ to be continue~

Monday, 27 June 2011

N O V E L :)

ahaha dulu mase muda2 ak gemar tulis satu buku yang penuh dengan cerita yang ak dapat dari ilham ak. tgn ni ase gatal na menulis lagi cerita2 dalam buku baru. hahahahaha ak ase macm byk ilham yang membolehkan ak wat lagi cerita. sebab banyak sangat kejadian2 yang menimpa ak, disekeliling ak, hahahha kawan2 ak pun jadi ilham kat aku. tapi biler eh ak boleh start menulis balik. wahh syok nya ! tp ak ase kene tgu mase ak free. disebabkan ak salu dalam ketegangan mungkin ak akn gune kn mase2 tuh tuk wat story terbaru. hebat tak ? kau ad ? hahah ayat saiful sangat. papepon nt kalo ak free akn ku buat then kalo bagus, ak post k ? hahhaha

Sunday, 26 June 2011

R E A L I T I K E H I D U P A N :)

hahah tajuk post ak ni agak berbeza dari tajuk2 post sebelum ni. mungkin ada something yang berlaku kat aku membuatkan ak mula sedar tentang REALITI SEBUAH KEHIDUPAN. tak semua dapat jalani kehidupan mereka dengan senang. hemm ini lah adat kehidupan. jika kita ingin sesuatu kte perlu lakukan dengan bersungguh2 dan disamping itu serenh dekatkan hati kiter dengan ALLAH. ada jugak kejadian yang menimpa ak memerlukan sokongan dari orang lain utk menceriakan ak kembali. hemm dari kes ni ak dah dapat tahu satu perkara yang teramat penting. iaitu SAHABAT. mereka lah yg paling memahami. wat mase sekarang ak kenal bermacm2 jenis shabat. ada yg sentiasa ad disamping ak. ada yang hanya berteman dan rapat kerana inginkan sesuatu seperti teman dikala sunyi. ak lebih gemar bercerita tentang sahabat2 yang sering berada disamping ak. macm post2 lama ak. penuh dgn muka dorg. tp still ad kwn2 yg tertinggal. tp jgn iso korg sentiasa dalm otak ak. hahahaha yang paling ak ta gemar ak sering dengar ada kawan ak ckap mereka yang ada kawan kawan baru akan melupakan kawan lama. ahah betol ka ? atau bkan? tuh terserah kepada diri individu. ada yang mungkin tidak kisah tentang sahabat mereka itu. atau sebalik nya. wahh tamat pasal sahabat. sekarang bkk topik pasal FAMILY. hemm sori ye. memg kat sini lah tempat ak na lepaskan geram ak. ahh lagi2 thn ni ak STPM. grrrr ~~
family ak mungkin ta sebahagia family2 korang, ada ketika benda2 mcm ni ak sering fikir sampe ak tension dan menangis. ak still rase sampe sekarang. mungkin ada yang kate jgn terlalu fikirkan perkara ni. hemm ak bukan tanak fikir tp ni FAMILY ak. org sentiasa ada dkat dgn ak. n kepada rakan2 yang sering kate ak busy n susa na luang kan masa dengan korg. ak mintak ampun terlebih dahulu. ak mungkin tak dapat luang mase byk dgn korang kerana ak masih berada dalam perhatian family ak. ak harap korg paham. ak bkn ape hanya na menerang kan situasi sebenar kehidupan ak agar korg paham dan tidak membuat andaian salah hingga menyebabkan persahabatan kita terganggu. kepada yang telah mengetahui masalh ak. JUTAAN TERIMA KASIH SAYA UCAPKAN KERANA SANGGUP MENDENGAR TANGISAN KAWN MU INI. ahaha n snngup menyimpan segala rahsia. terima kasih. kepada sesiapa yang terasa. terlebih dahulu ak na ckp. ak minta maaf. ak bkn sengaja. ni lah realiti kehidupan. ahahahaha :)

Monday, 20 June 2011

What is the Meaning of each Finger for Rings?



The thumb symbolizes the will power in a person. This finger is connected with the inner self of a person. In case you have been told to wear a ring on this finger, you would need to be especially attentive to the changes that happen in your life. The ring would then help to boost your willpower.

The index finger represents authority, leadership and ambition. This finger is considered to represent a certain kind of power. This was particularly seen in the ancient days when powerful Kings wore rings on their index finger. Therefore, wearing a ring on this finger would help you get a boost in this direction.

The middle finger represents individuality of a person. Located in the middle, it symbolizes a balanced life. Wearing a ring on this finger would help you to add balance to your life.

The ring finger is the fourth finger. This ring finger of the left hand has a direct connection with the heart. Therefore, the wedding ring is worn on this finger. It also represents emotions (affection) and creativity in a person. Wearing a ring on the right hand would help you to become more optimistic in your life.

The little finger represents everything about relationships. This finger is all about our associations with the outside world as compared to the thumb; where in the latter is all about the inner self. This little finger represents our attitude towards others. Wearing a ring on this finger would help one to enhance their relationships particularly in terms of marriage and helps to improve business relationships as well. It also helps to change a person’s attitude towards relationships for better. The creativity is associated with emotional as well as material things.


Sunday, 12 June 2011

M I M P I

hemm hemmm kerap kali aku mimpikan suatu mimpi yang mampu membuat air mate aku mengalir. aghhh sungguh kejam mimpi tu biler ak ingat ingat balik. grrrr terok nye kamoo dalam mimpi tuh? ohhh dalam mimpi tuh ak memerlukan sangat kwan kawan ak. sedih bukan kerpalang. perjanjian hanya tinggal perjanjian. wahh boleh wat novel ni. :) huhu segala berubah dengan sekelip mata. yang baik kepada jahat. yang baik hati kepada yang buruk hati. yang sering diingati kepada sering dilupakan. hebatkan mimpi ni. susah utk terima kalo benda ni betul2 terjadi. mungkin jugak ak takkan dapat terima persahabatan dari seseorang yang macam ni. fikiran ak akan terganggu dengan orang2 yang mcm ni. huhu TO ALL NI HANYA LAH KATA-KATA ORANG YANG BARU TERSEDAR DARI MIMPI YANG MUNGKIN AKAN TERJADI. ATAU MUNGKIN HANYA SEKADAR MAINAN TIDUR. :)

dalam mimpi tuh jelas ak dapat nampak perbezaan antara budak yang dulu dgn budak sekarang. perbezaan die jauh bebeza. yang dulu baik sangat, ambil berat, sentiasa menemani kwn yang kesedihan. yang sekarang biler mereka seng, mereka melupakan kwn yang kesusahan, tidak menghargai kwn2 yang sentiasa ada di samping nya dahulu. GRRRR JAHAT KAN KWN MCM NI. 


papepon tuh hanya lah MIMPI MAINAN TIDUR. harap harap benda benda macam tuh takkan berlaku dalam hidup aku dan juga kawan kawan aku. :)
takot ohh tak dapat na kawal emosi kalau dapat kawan macm ni. KAN KAN ? hemm kpada semua kwn kwn ak. AKU SAYANG KORANG SUME.

P/S. : AKU RINDU NAK TGK KERLIPAN BINTANG BINTANG DI LANGIT :)
         AKU RINDU JUGAK KAT BINTANG BINTANG AK YANG JAUH NUN DI SANA. :p
         HAHAHA 
bintang paling terang adalah bintang saya :)

Saturday, 11 June 2011

P A I P A I R B O C O R :)

HAHAH sangat kelakar tpoik ni biler ak teringat kembali reaksi mama selepas dapat tau paip air flat ni bocor. haha aku pon naek kelam kabot sebb BAJU SEKOLAH tak basuh lagi. terok kan perangai ak? dua minggu cuti pun basuh baju lambat2. haha memg ta sesuai kawen awl2 kalo perangai macm ni. huhu dua minggu lepas kejadian yang sama jugak jd kat flat ni. dorg kate seminggu air tade. then kene amek air kat tong yang di sediakan oleh dbkl tok ktorg. grrr jatuh maruah ak beb. haha papepon selamat la ak ada kat PERAK mase tuh. hahaha cerita yeye je ak ohh. then mase ak balik kat kl balik. time tuh baru 4 hari air tade, so ad 3 hari lagi la kan ? tp ak ase bertuah sangat mase ak balik tuh air tiap2 mase ad. haha bertuah kan ak ? huhu cerita ni besh ke ? huhu kepada sesiapa yang selalu buang mase korang bace blog ni. thx sangat2 tau. huhu ak sebenarnye ada rase teringin nak wat cerita cinta pendek heh. dalm perjalanan nak wat. huhu nt ak bg kwn ak bace lu. agak2 kalo seronok ak akan post kat blog ni. huhu pape pun thx yo ! :) post akan datg mebi aku akan post pasal aktiviti harian ak kot. huhu kalo lame ta post tuh. hemm bz la kot STPM. huhu 2 hari lagi result MUET keluar. grrr DOAKAN AK. :)

Friday, 10 June 2011

P E R U B A H A N

wah hebatkan tajuk ni? ak menulis post ini berdasarkan pengalaman hidupku. hahaha ALHAMDULILLAH selama ni kehidupan ak memg penoh dengan cerita cerita yang indah dan juga HODOH. haha hebatkan ? FYI isnin ni ak dgar2 result MUET keluar. wah dup dap dup dap ak dga dalam dada ak ni. haisyo risau bye. :(
huhuhu kembali kepada tajuk asal post ni. nak tau ape perubahan yang ak lalui. PERUBAHAN PERSEKITARAN. :) huhu ada sape2 yang na kongsi cerita anda? jum teroka cerita ak dulu. mebi kawan2 yang sentiasa ada dengan ak akan nampak ape perubahan dalam hidup ak. hemm ak jenis yang senang dibuai khayalan. wah ! tibe2 lakan. rakan rakan yang sentiasa ada dengan ak tak kira aku berubah macm mane sekalipon. GUMAWO. ~IKIN SHAHARUDDIN, AYU RAZAK, SHIHA ABU BAKAR, EKIN MUSTAPA, AZ ADHIBAH IDRIS, SYATILA YUSOF, FARA HAMID, ZAFIRA RAHIM, MUNIRAH MUHAMAD, NADIRA AHMAD, ATIKA ZULKIFLI~
haha perkara yang indah selalu sangat tak tahan lame kan ? haha tapi memg best kalo kte kenang balik. aku rindukan saat saat kte di zaman persekolahan. huhu sangat hebat kan kalo kite boleh ulang tayang masa tu? huhu sori lah kalo post ni bosan. hanya na lepas tension. :)

Wednesday, 8 June 2011

K I S A H H A T I :)

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

tintonk :)

TIME : 1.16 AM
BY : SAL SAHWANI

ishhh minggu depan sekolah dah start. aghhhh
malasnye ak nak g sekolah.
huh 19 thn tetap g skolah lg.
huhuhu papepon perjuangan harus di teruskan demi masa depan.
cehhh geli pulak ak dengar.
hemmm berkenaan dengan tajuk post ni.
tade papepon yang special.
pejam celik pejam celik
2 bulan lagi ak dah genap 19 thn >,<
ohhh tuakan ? hahahah tak kot perangai pon cam kanak2.
ishhh pelikk kan ?
tahun ni ak ase mcm tahun yang tak berapa best bg aku lahh.
mcm2 jadi ohh, perangai berubah2, kjadian ngeri berlaku,
pergaduhan, perselisihan paham !
ohh bler ni semua akan berakhir ?
ak tekad na padam semua memori dalam otak ak ni.
na jd diri yang baru, boleh tak ?
thun lepas 2010, ak paling suke no 17,
sebb pada tarikh tuh ad suatu yang special berlaku.
indah sekali, wahhh ape la tuh kan?
tp tahun no 17 tuh dah terbalik,
bertukar kpd tarikh yang sangat buruk , hodoh kejadian tuh,.
grr ak tanak egt tarikh n kjadian tuh. hemmm
terasa perit lak kan ? ohhh
YA ALLAH, kuatkan hati hamba mu ini untuk tempuhi segala dugaan 
dan lindungi lah hamba mu ini dari sebarang kejadian yang tidak diingini.
AMIN
dan sekarang aku na biasakan diri ak dari Telampau happy n sedih. haha
kene biasakan diri bler orang2 yg rapat dgn kita  sibuk.
yang penting SEMUA SAHABAT aku sentiasa ada menemani aku.
so mereka semua akan selalu menggembira kan aku.
dalam masa yang sama akan wat ak sedih gak.
hahaha itulah yang dinamakan PERSAHABATAN. 

P/S : TOPIK DI ATAS TIADA KENE MNGENA DGN SESIAPA PUN. :)

Sunday, 5 June 2011

S T U P I D I T Y B O Y B A B O !

TITLE : DATS BOY IDIOT !
TIME : 12 :56 , 5 JUN 2011
BY : SAL SAHWANI

haha korang tau sebb ape ak tulis benda ni ? sebb laki2 yang berkenaan sangat bodoh, bangang n teramat giler. hukuman yang patut mereka dapat ialah NERAKA JAHANAM ! aghh korang kalo kat tempat ak korang akan kate macm ni. now otak ak tak dapat na befungsi dgn baik, nafas ak sesak. sakit dada wokkk ! ahhh laki laki korang sume sama kah ? susa utuk dapat laki yang betol2 sempurna dalam dunia ni. now I NEED ANGEL TO PROTECT ME ! ohh ANGEL ak adalah SAHABAT-SAHABAT ak ! mereka yang ada disamping ku. ribuan terima kasih ku ucapkan sebb korang saggup dga ucapan2 sinis ak ketika mengadu. ini mungkin silap ak. ak tak mampu utk laku kan ape2 ketika itu. ak kaku. hemmm MIMPI INI SANGAT NGERI APABILA AKU TERKENA BUAT KALI KEDUA. 

ohh kamoo yang melakukan perbuatan ini,
apakah kamoo akan lakukan jika adik perempuan , emak o kakak kamoo kene seperti apa yang kamoo lakukan kepada ku ?
rasa na BUNUH KAN ?
macam tuh la apa yang ak mahu laku kan?
ANDAI KATA kite bertembong daN aku kenal ko. ak akn lakukan semua tuh !
korang wat ak mengalami mimpi yang BURUK !
KORANG BODOH !
korang tau tak ?
PEREMPUAN BUKAN PATUNG YANG SENANG2 KORG NA WAT CM TUH !
tp ak takkan mengalah. kejadian ni wat ak tambah kuat !
BEWARE LAH JANTAN BODOH !
ko akan dapat hukuman yang setimpal .

mule-mule aku terkaku, aku tak sehat, mulut hanya mampu menghina, anggota badan ta mampu lakukan pape. menggigil sungguh. balik menangis, mengadu dgn kwn2, juga mama. pesan mama ku. JGN KELUAR WALAUPUN RAMAI2 TP SUME GIRL, JGN JALN SORANG2. aku terkurung kerana kejadian ini. namun ini semua untuk kebaikan ku jgk. kepada lelaki yang tidak berkenaan jgn lah korang marah bler bace post ak. ini hanya sekadar luahan ak ! MAAFKAN AKU KALO KATA2 DI ATAS BUAT KORANG MARAH N KATA2 KASAR AKU DIATAS.

P/S : wahai kaum-kaum HAWA , BERHATI-HATI LAH dengan kaum ADAM. tidak semua yang sempurna. jadikan kejadian yang menimpa ku ini sebagai pengajaran. hemmm TERIMA KASIH AKU UCAPKAN KEPADA IEKIN SHAHARUDDIN, EIKIN MUSTAPA, AYU RAZAK, SHIHA ABU BAKAR, JIMMY RAHMAN, N KAWAN2 LAIN YANG SUDI DGAR ADUAN DAN ESAKAN AKU TADI. SAYANG KAMOO SUME. :)

Saturday, 4 June 2011

chingu chingu :)


tajuk story : chingu chingu
watak utama : A.S.F.I
tarikh dan masa : 4 jun 2011, 16:33
pengarang : SAL SAHWANI

di suatu tempat terdapat 4 orang sahabat baik yang susah untuk dipisahkan, AYU seorang sahabat yang happy go lucky but kdg2 suka wat orang sakit hati jugak la, hahah SAL seorang yang susa utk di fahami (betul ke ni, hahaha aku maen tulis je ni ) FASIHAH pulak ? die ni kadang2 seorang MISTERI, penuh dengan rahsia. ish ish (mai jgn marah . :) ) dan terakhir sekali IYKYN die sahabat yang yang memg amat memahami kawn2 yang lain. huhu

sejak kecil mereka berempat memg sering menghabiskan masa bersama-sama, indahnya masa itu hanya mereka sahaja yang tahu, dalam kegembiraan pasti akan ada kesedihan kan? huhuhu selalu nya mereka akan meluang kan masa dengan bermain DI ATAS BUKIT @ SEBELAH UMAH CIK KADIR . (hahah aku suke mengimbau masa lalu ku, jgn mara ) nak tau permainan yang sering mereka main? (menyanyi, panjat poko, lastik2, nyorok2, masak2, MARIA MARIANA pun ad tau , ape tuh ? haha hanya mereka jerlah yang tahu ) mereka juga mempunyai name samaran. AYU sherina balqis SAL shahira bakhtiya FASIHAH sheliza batrisya IKIN shafiqa basirah. SB SELAMANYA BERSAMA. :)



haha selalu bermain bersama-sama pasti akan ad pergaduhan kan ? huhu memang ada pertelingkahan antara mereka. kerna sifat-sifat yang berbeza. selalunya bila bergaduh SAL pasti akan bersendirian , amat menyedihkan :( (jgn marah tau, sebb ni betul, hahahaha ) namun mereka tidak akan pernah bergaduh begitu lama, paling lama pun 15 minit. HAHAHAHA :D tetapi apabila SAL berumur 9 tahun die terpaksa berpisah dengan rakan2 nya, dalam hatinya sering tertanya-tanya ADAKAH AKU TIDAK AKAN MENEMUI MEREKA LAGI ? :(  teramat sedih bler teringatkan kembali masa ini. huuuuu >,<


masa berlalu dengan pantas, 3tahun kemudian, SAL kembali menemui rakan2nya kembali. hahah sungguh berbeza keadaan tempat tuh. tp paling kelaka, baru sahaja SAL sampai di rumah lama nya , AYU DATANG KE ARAHNYA lalu mengajar SAL bermain di blok rumah IKIN. huhu kawan-kawan yang dirindui nya sudah ada di depan mata. air mata seakan mengerti perasaan ku. hampir menitis namun tetap digagahi agar tidak jatuh ke pipi. huhu :) ohh CHINGU CHINGU <3


ketika SAL DAN IYKIN berusia 15 tahun hingga 17 tahun mereka berada di dalam kelas yang sama. :) byk kenangan yang mereka ada. lebih lebih lagi jika mereka berselisihan pendapat, huhu sangat lucu utk ku bicarakan nya. hahah mereka duduk bersebelahan, ikin kidal mnakala sal tidak, bler masam muka mereka akan berlaga lengan sampai salah seorang akan tersalah tulis, hahaha jalan pnyelesaiannya ialah MENJARAKKAN MEJA DALAM 2 INCI. HAHAHA :) (IKIN KO INGAT LAGI TAK ? HUHUHU MALU MALU :D ) memang bayak kengn mase remaja. mereka sering kemana2 bersama. MENGAJI BERSAMA2, NASYID BERSAMA, KE SURAU BERSAMA2, SOLAT TERAWIH BERSAMA wahh indahnya waktu itu. :) hahaha biler pindah rumah lain, mereka tetap juga berdekatan. namun FASIHAH mendapat sekola berasrama penuh, amt sukar bagi mereka utk luangkanmasa bersama. raya pun begitu. ketika FASIHAH berusia 16tahun, SAL,IKIN , AYU bercadang utk membuat suprise party utk die. sangat best. mereka ber3 tiga berpakat dengan parents FASIHAH bagi menjayakan lagi majlis tersebut. ALHAMDULILLAH semua berjalan dengan lancar. :)


masa berlalu dengan begitu pantas sekali. pada 21 jun kot entah la, IKIN pergi utk sambung study di POLITEKNIK UNGKU OMAR, mereka meluangkan masa bersama sama hingga pukul 12pg. saat indah dirkamkan di dalam setiap kepingan gambar yang ditgkap pada malam itu. sangat menyedihkan. :( mereka akan berpisah dan akan hanya berjumpa sekali sekala. AYU DAN FASIHAH mempunyai peristiwa yang penting pada tahun 2010 iaitu SPM manakala SAL melanjutkan pelajaran nya dalam STPM di sekolah yang berdekatan. pada tahun yang berikut nya, AYU DAN FASIHAH juga mengikut jejak IKIN melanjutkan pelajran nya di tahap yang lebih tinggi. cerita BAHAGIA mereka tidak akan pernah berakhir. kerana CINTA MEREKA TERHADAP PERSAHABATAN SANGAT KUKUH. A.S.F.I tidak akan pernah goyah walaupun dilanda TSUNAMI. PERSAHATAN A.S.F.I tidak akan pernah berakhir. :)


P/S : AMPUN MAAF kalo cerita di atas akan menyebabkan anda semua terasa bosan. :(
        saya menulis mengikut pengalaman saya, hahah beb A.S.F.I jangan marah tau kalau2 ape yang ak cerita                                                      ni tak betul.hahaha saje2 je nak wat cerita ni. huhu sebb INILAH KENGAN PALING MANIS AKU. DAN KORANG LAH HARTA AKU YANG PALING BERHARGA. :) JGN TERHARU. :p