Friday, 16 September 2011

you've fallen for me

daebak ! cter yang sangat sangat sangat menarik. haha yg membuat ak menangis. hee :)
paling best cter ni sbb ada yonghwa and park shin hye.
to alyn. kamsahamida unnie. :) huhu jum tgk picca2 dalam cter ni. :)












 comel kan dorg :)



Friday, 9 September 2011

t i n t o n k k !!

hemm aku nak wat story pengalaman hidup ak selama hidup 19 thun kat atas muka bumi ni. ak tersedar ape yang mula berlaku di sekeliling ak. ak mula tahu mane satu kwn yg baik dan kawn baik. KAWAN YANG BAIK hahaha. tuh bg ak hanya perangai utk kwn ak sahaja, tetapi kwan baik adalah kawan yang sentiasa paham perangai ak, sentiasa bersabar, yang paling penting dia sentiasa ada dengan ak. hah ! tak tahu kenapa ak wat topik ni. hemm ntah la. pelik sebb ak memg nak becerita dengan korang. :) huhu ak JUJUR dalam persahabatan. hanya kawan baik aku sahaja yang akan tahu apa yg selalu terjadi kat aku. :) even kami jrg jumpe. ak akn cerita kat dy seolah2 dia ada dalam cerita aku. haha :) DAEBAK ! syok tak topik ak. mebi disebabkan aku rasa aku hilang seseorang atau aku menyingkirkan seseorang ? haha bukan lah. ak yang rase tersingkir adalah. huahahaha \0/
apelah cerita yang ak nak cerita ehh ? ak ase mcm na ulanh semua cerita yang ak memg na cerita kan. ishhh berat wehh hati na cerita. hahah bukan ape pon. ni kira tempat luahan hati lah. sape yg terasa harap di ampunkan yer ? haha ak tak suka nanti ada yg perli2 ak pulak. huhu ak tak sebagus mane pon. lalala kehidupan aku ? ase mcm dah tunggang tebalik. keluaga sebelah ayah ak dah agk punah. alhamdulillah kuage ibu ak masih selamat lg walaupun ad yg busuk hatinya. :)
hahaha FYI mebi korg ingat aku seorang yg senang. tp takk ak berpura2 senang utk gembira kan hati org sekeliling. hemm kepada yg mengetahui rahsia aku, harap disimpan dlm hati. kepada yang susah memahami keadaan hidup ak. tolg lah pahami. ak bukan sengang sangat mcm org2 lain. sejak kebelakangan ni ada sesuatu yg jadi kat diri ak. sampaikan sambutan hari raya sepatutnya gembira ak mengatakan hari tersebut membuatkan ak sakit dan pening. biler ak na kongsi dengan seseorang yg agak rapat dgn ak, respon die sekadar sahaja. respon tu jga wat ak sedih. kata2 yang sama turut diulangi. padahal hati ak sakit sgt2. grrr disebabkan tu ak hanya mampu memberi respon sekadar sahaja. sebb ak dah start mls. keadaan mcm ni wat ak ase mebi semua yang dah tak memerlukan ak akan buang ak dalam laut kot. haha bia ak mati tenggelam sebb tak pandai berenang. tp alhamdulillah. ak masih mempunyai 5 kwn baik yang masih kekal dengan aku. ohhh CHINGU ! sarangheyo <3 <3

Sunday, 4 September 2011

hari raya A.S.F.I :)

oleh kerana hari ni hari terakhir kami bersama - sama ( haha ayat skema sebb esok TRIAL STPM PAPER BM) aduhhh ak tak study sgt kot. 50% ja. ohhh tidak. hari ni ad OPEN HOUSE kat rumah ikin. hahhahaha aku memg mcm PELAHAP kot td. hoho mkn tak egt dunia dah. hoho ^0^ harini mak ikin masak laksa. aku punye taste sama dgn mai. dah lame cari laksa utk hari raya. baru harini ak jumpa. hahahaha ayu sibok sgt harini sebb dy kene balik dah. ikin lak dalam kol 4 baru grak balik. then mai pulak balik malm ni lpas mgrib. ohhh tidak . AKU KEMBALI KESEORANGAN BALIK. ishh. papepon sume nek cuti je ada pekse besaq. ohh WISH WE GUDLUCK  hahaha. ni gambar2 kami. AKU PILIH YG COMEY JE TAU . :P
^_______________________________^





andainya kamu tahu

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itu maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga






D A E B A K !!! ^_____^

gler menarik ape yg dah terjadi semalam (3 september 2011)
actually rancang nak keluar dalam kol 11am sebab tiket wayang murah kat WWM (rm9 bwah kol 12)
hahaha skali rancg2 punye gmpak ada pulak yg baru na mandi kol 1045am (yg aku dah semangat ciap2 nak g dah) ishh ape la nasib kan cimangat sangat. (dlm pada masa yg sama ikin belum balik dr kubur lg) huhu alih2 tangguh sampe kol 12.50 baru sampe sane. nasib ada sorg membe yg baek hati belikan tiket dulu (KAMI TGK CTER HANTU BONCENG) hahaha sampe2 sane sempat lg round2 FOS cari baju macek ayu. haha belek2 je. dah tuh gerak lah jumpe dan kat foodcourt. wah dah na masok panggung da ni (sit kami nun dibawah sana C19-C22) na wat camne rame sgt na tgk cter tuh. hahaha FUn gak lah. tp bler terkejut. hahaha ayu jadi mgse. huaaaaahahaha sape suh dok sebelah ak . huuu ad 1 part tuh ak cuak sampe ckp ak nak balik uma. hahaha kelakar sgt. huuuu keluar2. sume muk akelaparan trus serbu POPEYE. mase mkn tuh ada kjadian yang amat memikat hati (hahah bodoh sangat) aku dipermainkan. ayu lah ni. mule2 pasal jem strawberi, then tempat sos. bnda tu ketat. taleh tekan, bler ayu suh pusg mcm paip ak pon pusg. bpk ahh sume nmpk. glo ! hahaha sgt malu kot. last2 ayu amek sorg2. haha pas mkn tuh, ktorg round2 cari baju. lame gler. dah na dkt kol 5 dorg baru lah nak beli . haha then g jj (mase tuh hujan lebat kot) hohoho g naek teksi. hahaha dalam tksi ni pon ada gak kejadian lawak. hahahaha dan dan. senget sangat. hahaha dy mak dy kol. then dy sandar lah kpale dy. skali yg sandar kepale tuh tercabot. hahaha pacek teksi tuh ckp kepala dy BERAT! hahaha sengal ja. ak dgn ayu gelak tak henti2 kot. mase keluar pulak dy dpt pesanan dr pacek teksi tuh. (JAGE DORG BAIK2) haha tpakse lah tgu pacek tuh bla baru ktorg masuk jj. mase na lintas tuh. dan dah pesan jgn lari. tp ak dgn ikin lari. ayu jalan je. tga syok lari selamatkan diri dari hujan, boleh pulak beg kertas kin (I LOVE TEE TOO) tercabut kat tga jalan. paling kelakar nye, dy boleh pulak lari trus je biakan (katenye ak ada kat belakang sbb tuh dy biakan) senget gler kot. mase tuh ak cm blur2. ak bhenti na tgu dy amek, skali dah tgk dy laju je. ak pun undur ckit amek beg tuh. memg chot lah kin ni. huhu mcm2 lagak. haha mase tuh ktorg memg tak dapat cari salah ayu lg. dalam kol 8 ktorg gerak balik sbb ada open house kat uma mai n yong. haha disebabkan kat jj tade teksi, ktorg pun menapaklah g lrt. dah naik teksi syok beborak. dah sampai simpg 4 nak masok flat. ktorg dga bunyi hon kereta polis then lampu biru kete tuh. yg ktorg kat blkg dah klmkabut nak keluar. marah2 suh bayar cpat, haha dah keluar tuh bole pulak ak ta tutup pintu teksi. mase melangkah keluo ktorg nmpk ad sorg pacek polis ni pgg pistol tp pnjg skit. giler na tercabot jantong ak kot. memg gler. dah lah muka dy bengis kot. dah tuh dy jalan masok kete tu balik. dy wat u-turn. mase ktorg na lintas ikin n ayu nmpk pacek tuh senyum2. memg bangang lah ak ckp. ktorg dah takot dah kalo2 pcek tksi tu pnjnyah ke ape. ngek ! haha dah naik rumah. ayu tuka seluar, yg laen letak beg. mase ni ak tau ayu punya lawak. hahaha dy naek umah ak. dy tnye 'mak ko tak marah balik lmbt' ak ckp 'taj sbb ak ckp g jaln2 raye' haha sekali dy gelak kuat. ak egt dy gelak sebb alasan ak. ak pandg bawah tgk dy pakai kasot sebelah lain2. sengal gak kwn ak ni kan? hahaha KONFIDEN. :) memg lawak sangat kot hari ni. huhuuu pastu bercerita dgn mai n yong. dorng gelak ohh. hahaha papepon ak ase best sgt hari tu. DAEBAK ! thx to dan, cik KRISMIS, cik PENG. hahaha :)